“机遇+”系列论坛启动暨第2场学术报告——

(作者:admin   时间:2019-04-07 17:22   点击: 次)

(通讯员:钟华倩)4月3日上午,圣路易斯华盛顿大学机械工程学院教授、教育部长江学者特聘教授(西安交大) Guy M.Genin来学院为机电工程学院师生做了一场主题为“Biomechanics, biomaterials, and computer vision in rotator cuff repair”的精彩学术报告。国际合作与交流部部长陈浩参加报告,报告由机电工程学院执行院长黄进教授主持。

Genin教授以人体关节肌腱的生物力学计算为切入点,从肩袖修复中的生物力学、生物材料和计算机视觉研究等方面进行描述和讲解,总结了对腱对骨附着机制的理解。分析结果表明,肌腱到骨插入是一个分层的、异质的、无序的系统,它利用随机性来裁剪应变场,并最大限度地增加组织在抵抗损伤水平的应力中所占的比例。基于这个模型,正在开发两种用于临床翻译的新的机械医学产品:一种诊断技术,用于评估插入在生理应变再分配中的成功程度;另一种修复技术,通过最大限度地利用参与抵抗损伤水平压力的组织的比例来模拟健康胚胎的中尺度功能。
Genin教授的报告内容详实,研究充实,让学生感受到跨学科研究的精彩,给老师和学生们的科学研究开辟了新的途径。

Guy M.Genin教授简介:

Guy M.Genin studies the mechanobiology of interfaces and adhesion. He is the Harold and Kathleen Faught Professor of Mechanical Engineering at Washington University in St. Louis, serving on the faculties of Mechanical Engineering & Materials Science, Biomedical Engineering, and Neurological Surgery. He is also Changjiang Professor and Thousand Talents Plan Professor of Life Sciences at Xi'an Jiaotong University in Xi'an, China, and co-director of the Center for Engineering Mechanobiology, a joint NSF Science and Technology Center between Penn,Washington University, and several satellite sites. Prof.Genin serves as chief engineer for Washington University's Center for Innovation in Neuroscience and Technology and is active in several start-ups. He serves as co-lead of the NIH/Interagency Modeling and Analysis Group's working group on integrated multiscale biomechanics experiment and modeling, and has served as an editor, guest editor, or associate editor of a number of leading journals.  Prof.Genin's training includes B.S.C.E. and M.S. degrees from Case Western Reserve University, S.M. and Ph.D. degrees in solid mechanics from Harvard, and post-doctoral training at Cambridge and Brown.  Prof.Genin is the recipient of a number of awards for engineering design, teaching, and research, including a Research Career Award from the NIH, the Skalak Medal from the American Society of Mechanical Engineers (ASME), and Professor of the Year from Washington University. He is a fellow of ASME and the American Institute for Medical and Biological Engineering.

上一篇:新CDIO世读-NUS智能机器人技术训练营(第四期)     下一篇:英国切斯特大学校长代表团来校访问交流